Parapluke voor het eerst op buitenstedelijke bezoek !

23/04/2012 Uit Door admin

Reus Parapluke in de Moelie in Linkebeek

Reus Parapluke trok zondag 22 april 2012 naar Linkebeek. Daar verzamelden alle reuzen uit de Zennevallei en het Pajottenland in GC De Moelie naar aanleiding van de Erfgoeddag. Die stond in het teken van HELDEn en daar horen reuzen natuurlijk bij. In eerste instantie was Reus Vaantjesboer uitgenodigd, maar het slechte weer tijdens de dagen voorafgaand aan het weekend deden de organisatoren uitwijken naar een mogelijk plan B waarbij de reuzen in de grote zaal van de Moelie zouden opgesteld worden.


In dat geval zou Reus Vaantjesboer alleen buiten blijven staan. De Confrérie opteerde dan om Reus Parapluke een eerste uitstap te laten maken om kennis te maken met de reuzen uit onze streek. En zo gebeurde het. Bij aankomst bleek het zeker een goede keuze, want door de smalle en heuvelachtige straten van Linkebeek zouden de opbouw van Reus Vaantjesboer een echte acrobatie geworden zijn. Tussen twee regenbuien door trokken de reuzen van Linkebeek vergezeld van enkele vrienden toch nog door de straten van Linkebeek tot vreugde van het publiek. De Muziekkapel van de Vaantjesboer, de Sols, sloten de stoet af en kregen felicitaties van de organisatoren voor hun optreden.

Zelf bleef Parapluke de wacht houden in de Moelie samen met nog enkele reuzen. De traditie wil immers dat een reus gedoopt moet zijn vooraleer hij kan deelnemen aan stoeten. Parapluke’s doop is gepland op zondag 2 september met de 3de Internationale Reuzenstoet. Omstreeks 17u00 kon het inpakken beginnen en trok Parapluke weer richting Halle waar hij zijn collega Reus Vaantjesboer opnieuw vervoegde in afwachting van zijn grote weekend in september.

De Erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei publiceerde ook een mooi boekje met daarin alle reuzen van de Zennevallei en het Pajottenland. Het is binnenkort te krijgen bij de Confrérie van de Vaantjesboer.