Confrérie lanceert Vaantjesboer in chocolade

08/10/2011 Uit Door admin

De chocolade Vaantjesboer !

De Confrérie lanceert een nieuw item in de promotie van de vaantjesboer. Deze voormiddag werd in de Delhaize van Halle de Vaantjesboer in chocolade voorgesteld aan het publiek, in het kader van de Fair Trade week. Na de chocolade munten met de beeltenis van Reus Vaantjesboer en het standbeeld, kan men nu ook een kleine versie van het standbeeld in chocolade kopen.

De Confrérie brengt deze chocolade Vaantjesboeren op de markt in samenwerking met Praleen, de Halse artisanale chocolatier. Zij staat ook al in voor de productie van de chocolade munten. De beeldjes zijn gemaakt naar het model van de keramieken replica’s van de hand van Rita Callebaut, de maakster van het standbeeld van de Vaantjesboer. Op basis van een keramiek model werd door de Confrérie in samenwerking met Praleen een gietvorm vervaardigd, waarmee de beeldjes gemaakt kunnen worden in chocolade.

Fair trade

De chocoladeproducten van de Vaantjesboer worden vanaf nu ook enkel nog maar vervaardigd in fair trade chocolade. Dit is een bewuste keuze van de Confrérie. Hiermee wil de Confrérie ook haar sociaal engagement verder waar maken en in de verf zetten. De test tijdens de persconferentie wees het uit: er is geen verschil in smaak.

De chocolade vaantjesboeren zijn vanaf dinsdag 18 oktober 2011 verkrijgbaar bij Praleen, gelegen aan de Ninoofsesteenweg in het centrum van Halle. Men kan ze kopen in 3 smaken: fondant, melk en witte chocolade. De beeldjes worden verkocht in een mooie geschenkkoker voor de prijs van € 12,00 per stuk. Nadien zullen ze ook verkrijgbaar zijn in het Streekproductencentrum van Halle.

Promoshop Vaantjesboer

Met de chocolade versie van het beeldje is er opnieuw een item toegevoegd aan het Vaantjesboer-gamma. Zo is eerder al de Vaantjeskoek van Jan Springael gelanceerd, en maakte de Confrérie eerder dit jaar de chocolade munten, de vlaggen en de pin’s van de Vaantjesboer. Momenteel wordt er gekeken voor echte vaantjes, t-shirts en sleutelhangers van de Vaantjesboer. Met deze merchandising wil de Confrérie de figuur en de betekenis van de Vaantjesboer ook buiten de festiviteiten van Kermis t’ Halle laten leven in Halle.