De Confrérie van de Vaantjesboer is in feeststemming!

03/03/2018 Uit Door Laurent Cornil
De Confrérie van de Vaantjesboer is in feeststemming!

De grootste reus van Halle wordt dit jaar zestig jaar. Met halfvasten 1958 werd reus Vaantjesboer voor het eerst voorgesteld aan het Halse publiek en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit het Halse Carnavalsfeest.

Op zaterdag gaat de reus samen met zijn gevolg mee in de Deuvelstoet en ook dit jaar wordt de nieuwe Prinsj gebrouwen uit de ton van de Vontjesboor. Zaterdagavond kleedt de confrérie de kleine vaantjesboer aan als lid van Halattraction op de Halse Beestenmarkt en duiken we onze eerste dolle nacht in.

Op zondag zal Vontje ook niet in de carnavalsstoet ontbreken en zullen de confraters, met dank aan de partners van de confrérie, peters, meters, zwaaivlagjes uitdelen aan de allerkleinstereuzenvrienden.

Dit jaar geen speciale outfit voor onze Vaantjesboer, hij krijgt dezelfde kleren aangemeten als zestig jaar geleden, een groene vest, een blauwe broek en zijn “chapeau buse”. Ook de Halse mastellen en de opgespelde krot zullen niet ontbreken, zonder zijn vaantjes te vergeten.

Om te tonen hoe fier de Confrérie is op hun boer, wordt er op krottenmaandag omstreeks 19 uur een vat of twee Hals Duivelsbier gegeven op de Grote Markt ter ere van de zestigjarige reus! Tijdens de grote carnavalsstoet geniet het talrijke publiek uiteraard van een proevertje(s) Duivelsbier.

Het echte verjaardagsfeest van de Vaantjesboer zal echter in mei plaatsvinden. Dan plant de Confrérie een receptie met een reuzentaart en een muzikale act.

Happy Birthday Vontjesboor!

Alaaf!