Muziekkapel van de Vaantjesboer wordt volwaardige harmonie!

28/03/2014 Uit Door admin

MedailleHet gaat de Confrérie van de Vaantjesboer voor de wind. Nadat de rangen van de Confrérie versterkt werden met een pak nieuwe krachten, zal ook de Muziekkapel van de Vaantjesboer de komende dagen en weken een vernieuwing ondergaan.

De voorbije 7 jaar werkte de Confrérie nauw samen met het Hals Dweilorkest De Sols. Door het verhoogde aantal uitstappen van Reus Vaantjesboer en het hoger aantal aankleedceremonies aan de Kleine Vaantjesboer bleek het lang niet evident om voor ons vertrouwde huisorkest om op volle getal aanwezig te kunnen zijn, hoewel dit wel steeds verwacht werd van de gastorganisatoren. De Confrérie kreeg daarnaast ook aanvragen van andere muzikanten om deel te mogen uitmaken van de Muziekkapel van de Vaantjesboer.

Rekening houdend met deze en andere factoren en in het zicht van de continuïteit in de toekomst, besloot de Confrérie van de Vaantjesboer op de laatste vergadering om het in de toekomst over een andere boeg te gooien en te starten met vernieuwd concept. De Muziekkapel van de Vaantjesboer maakt heel binnenkort een doorstart naar een volwaardige harmonie.

Naar analogie met reuzensteden zoals Dendermonde zal de Muziekkapel van de Vaantjesboer voortaan niet meer bestaan uit één enkele muziekgroep die onder een andere vlag uit gaat maar een gelegenheidskapel samengesteld uit muzikanten van diverse muziekgroepen uit Halle en omstreken. Deze kapel zal met Kermis ’t Halle (en nadien ook met Carnaval) in volledige bezetting uitgaan en met de uitstappen van Reus Vaantjesboer in een kleinere bezetting. Door de kapel op deze manier samen te stellen moet de Confrérie niet steeds een beroep doen op dezelfde muzikanten, hetgeen het ook allemaal minder belastend maakt. Het doel van deze doorstart van de Muziekkapel van de Vaantjesboer is deze te laten uitgroeien tot de grootste muziekkapel van Halle die op de momenten van Carnaval, Pinksteren en Kermis t’ Halle in grote bezetting kan buitenkomen.

De Muziekkapel zal ook een eigen uniform krijgen zodat het geheel met de Confrérie en de reus een prachtig ensemble en spektakel wordt. De kandidaturen voor de vernieuwde Muziekkapel van de Vaantjesboer zijn opengesteld en kunnen gericht worden naar info@vaantjesboer.be.

Geïnteresseerde muzikanten zullen uitgenodigd worden op een informatievergadering die binnenkort zal plaatsvinden. Dit jaar met Carnaval zal er al een eerste groep nieuwe muzikanten Reus Vaantjesboer en de Confrérie begeleiden tijdens de stoeten en het Brouwen van de Prins. Wordt dus zeker vervolgd!