Reus Parapluke is geboren !

05/09/2011 Uit Door admin

 

Reus Parapluke voor zijn molentje (foto F. Merckx)

Omstreeks 15u30 was het dan zover. Reus Parapluke werd onder begeleiding van De Sols, de muziekkapel van de Vaantjesboer, naar het Possozplein gebracht. Even leken de dreigende regenwolken roet in het eten te gooien. Maar alles bleef droog. De nieuwe Halse reus deed zijn intrede zelfs onder een warme septemberzon. Parapluke werd gedragen door de soigneurs en vlaggendragers van de Vaantjesboer, versterkt door enkele leden van de carnavalgroep De Hallemettekes. Na een korte halte aan het molentje van Parapluke kon de geboorteceremonie van start gaan.

Johan Vencken, President van de Confrérie van de Vaantjesboer, bracht hulde aan de makers van de reus. Nadien introniseerde hij William Severs en Catherine Severs als peter en meter van Reus Paraluke. Na het ondertekenen van de geboorteakte nam burgemeester Dirk Pieters onder luid applaus de reus op zijn schouders en liep met hem zijn eerste passen als nieuwe Halse reus. Nadien trakteerde de Confrérie op chocolademunten van de Vaantjesboer.

Burgemeester Dirk Pieters deed de eerste stappen met de reus

John Horton en Benny Michiels sloten Kermis t’ Halle 2011 af en bouwden een stevig feestje met alle aanwezigheden. Voor het eerst sinds lang werd er terug duchtig gedanst met Kermis t’ Halle. Binnenkort komen de foto’s online van deze editie !