Reus Vaantjesboer in Nieuwpoort !

11/07/2011 Uit Door admin

De Confrérie klaar voor de stoet !

Afgelopen zondag was Reus Vaantjesboer te gast in Nieuwpoort voor de 2-jaarlijkse reuzenstoet. Omstreeks 10u vertrok een delegatie van meer dan 40 personen naar Nieuwpoort met Bell Tours.

 

In de stoet

 

Reus Vaantjesboer werd opnieuw vervoerd door Transport Vandenbrande. Eens aangekomen werd onmiddellijk begonnen met de opbouw van de reus. Voort het eerst sinds lang gebeurde dit op de oude manier. Zonder heftruck werd de romp op de ton gezet en de reus aangekleed al zittend op zijn ton. Dankzij de hulp van vele helpende handen was de reus na een uur klaar voor vertrek. tijdens de stoet kon onze stadsreus op zeer veel bijval rekenen. De muziekkapel de Sols op z’n best, de vlaggendragers en de confrérie in opvallende oranje slipjassen zorgden voor een opvallend geheel. Langsheen het parcours zagen we veel Hallenaren op vakantie aan zee ! Op het Marktplein kreeg het erepodium een frisse Duivel van Halle aangeboden. De Confrérie trakteerde Nieuwpoort op maar liefst 100 liter Hals Duivelsbier !

Omstreeks 23u kwam de hele delegatie moe maar voldaan terug aan in Halle. De volgende uitstap van Reus Vaantjesboer is gepland op zondag 7 augustus 2011 in Rupelmonde.