Rupelmondse straten bijna te smal voor de reus !

09/08/2011 Uit Door admin

Zondag 7 augustus trok de Confrérie richting Rupelmonde  voor de jaarlijkse reuzenstoet. Deze gingen door in de wijk ’t Schelleke, één van de oudste volkswijken langs de Schelde. Na een korte trip van amper een uur kon de opbouw van de reus beginnen. Eenmaal hij stond te pronken op het plein langsheen de Schelde trokken de Confrérie en de muziekkapel De Sols terug richting bus waar BBQ-chef van dienst, Henri van Bell Tours, had inmiddels alles klaargemaakt voor een lekkere BBQ met een frisse pint.

Om 16u30 vertrok dan de reuzenstoet met een 20-tal reuzen. Reus Vaantjesboer was de afsluiter van de stoet. Dat Rupelmonde een heel oude stad is heeft de reus bijna aan den lijve ondervonden, want de straatjes waren zo smal dat hij er amper doorkon. De foto’s liegen er niet om. Maar de ijverige organisatoren hadden ook heet het stadscentrum versierd met vlaggen. De vlaggenstok ging heel wat keren de hoogte in om de reus van een vrije doorgang te voorzien.

Eens terug op het plein trakteerde de reus op het Halse Duivelsbier waarna de afbouw kon beginnen. Tegen de klok van 22u was Vaantjesboer terug in Halle. Op maandagavond kon hij gaan rusten op de Mierenberg en beginnen dromen van Kermis t’ Halle en de nakende geboorte van zijn nieuwe kameraad Parapluke.