Start van internationale reuzen-samenwerking

29/01/2012 Uit Door admin

 

Paul Spapens (Reuzenfederatie Nederland), Johan Vencken (Voorzitter Reuzen in Vlaanderen) en Jaume López (voorzitter CIAG) klinken op de historische akkoorden die gesloten werden.

De Confrérie van de Vaantjesboer was op zaterdag 28 januari 2012 gastheer voor de samenkomst van Reuzen in Vlaanderen, de Reuzenfederatie Nederland en El Circulo Internacional de Amigos de los Gigantes. Deze drie landelijke federaties vergaderden in Restaurant Zenn Grill in Halle en sloten belangrijke samenwerkingsovereenkomsten af. Het was een historische dag voor Halle en voor de reuzen. Want de 3 federaties besloten om samen te werken aan de oprichting van een nieuwe Europese reuzenfederatie. In komende maanden komen de voorzitters opnieuw samen in Barcelona om daar de basis te leggen voor de nieuwe federatie.

Tijdens de ontvangst in het Historisch Stadhuis werden de delegaties verwelkomt door burgemeester Dirk Pieters. Na de toespraken van de voorzitters werd de plechtigheid afgesloten met de plechtige ondertekening van de akkoorden. Iedereen tekende uiteraard ook het Gulden Boek van de Confrérie van de Vaantjesboer.

Nadien trok heel het gezelschap naar de Sint-Martinusbasiliek waar gids Rik Wouters een rondleiding verzorgde in het Castiliaans voor de Spaanse gasten. Rik was ook de hele dag present om te tolken waar nodig. Onze president, tevens voorzitter van Reuzen in Vlaanderen vzw, was gids voor de Nederlandstalige deelnemers. De dames hadden eerder al een bezoek gebracht aan Artisanaal Chocolatier Praleen waar ze konden zien hoe de chocolade van de Vaantjesboer wordt gemaakt.

De dag werd afgesloten met een groepsfoto aan het standbeeld van de Vaantjesboer en een frisse Kriek of Geuze van Boon. Ook het Duivelsbier werd goed gesmaakt door onze Spaanse vrienden.

Meer informatie kan je terugvinden op www.reuzeninvlaanderen.be

 

Het Gulden Boek herinnert aan de historische bijeenkomst

 

De groepsfoto aan de Vaantjesboer