Witse wordt ereburger van Halle en solliciteert prompt naar een reus

20/12/2011 Uit Door admin

Hubert Damen werd op 19 december 2011 door de stad Halle tot ereburger benoemd. Tijdens de druk bijgewoonde voorstelling van de nieuwe en laatste reeks van WITSE kreeg Hubert Damen het erediploma overhandigd. Tijdens zijn toespraak bedankte hij de stad Halle en vroeg om geen standbeeld te maken…. maar een Witse-reus zag hij wel zitten. Het idee van de reus leeft al langer en is het gevolg van de samenwerking die onze president Johan Vencken met Hubert heeft voor Toerisme Halle. Vermits onze president volop tussen de reuzen actief is, kwam ook dat onderwerp al eens te sprake tijdens de verschillende gesprekken.
Witse was ook lange tijd in de running om de nieuwe reus van Halle te worden, maar uiteindelijk werd geopteerd om toch de bevolking te laten kiezen tussen Hallenaren die echt hadden geleefd in Halle en dus geen fictief personage. Nu Hubert zelf de deur openzet bestaat natuurlijk de kans dat er ooit in Halle een Witse-reus geboren wordt. Het past alleszins in de filosofie van de reuzen als ambassadeur van hun stad van herkomst. En ambassadeur is Witse zeker voor Halle. Maar of er ooit een Witse-reus komt, zal de toekomst uitwijzen….. Het bouwen van een stevige reus is niet evident en er moeten dragers voor gevonden worden. Maar niets wordt uitgesloten. Wordt dus zeker vervolgd, de vraag is alleen wanneer !
Maar eerst op naar Kermis t’ Halle, de 2de Dweildag, de internationale reuzenstoet en vooral de doop van Reus Parapluke op zondag 2 september 2012 !