Word Halse Reuzendrager !

30/06/2015 Uit Door admin
De Halse Reuzendragers met Kermis t' Halle 2014

De Halse Reuzendragers met Kermis t’ Halle 2014 voor de Reuzen van de Stieweg

Bij de wedergeboorte van de Reuzen van de Stieweg ontstond er een nieuwe groepering in de schoot van de Confrérie van de Vaantjesboer, namelijk de Halse Reuzendragers. Romeo, Juliette en Rooske zijn immer gedragen reuzen en daar horen dragers of pijnders bij, zoals ze in het reuzenjargon genoemd worden. Onze eigenste vlaggendragers stelden zich kandidaat om de eerste pijnders van de Confrérie te worden. Bij een nieuwe club hoort uiteraard een nieuw kostuum. De dragers gaan gekleed in een witte broek en een blauwe polo met daarop het logo van de Confrérie.

Heb je sterke schouders en wil je mee helpen onze Halse reuzen tot leven te brengen? Sluit dan zeker aan bij de Halse Reuzendragers. De reuzen komen jaarlijks een 5-tal keer buiten. Reus Vaantjesboer met Carnaval en Kermis t’ Halle, Parapluke en de reuzen van de Stieweg ook met Kermis t’ Halle. Daarnaast nemen we ook deel aan andere stoeten zoals dit jaar in Geraardsbergen en Oisterwijk. Het spreekt voor zich dat je niet alle uitstappen moet meedoen. Hoe meer dragers we hebben, hoe meer er gewisseld kan worden. Enkel op Kermis t’ Halle moeten alle dragers present tekenen op dé grote dagen van de Halse reuzen.

Tijdens het jaar organiseren we ook repetities/trainingen om het dragen onder de knie te krijgen. Je hoeft dus heus geen specialist te zijn!

Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@vaantjesboer.be en we nemen contact met je op.