ZENNEKANT geeft Vaantjesboer zijn 34ste kostuum

28/08/2013 Uit Door admin

ZKDe kleine Vaantjesboer wordt dit jaar met Kermis t’ Halle lid van ZENNEKANT. Hiermee heeft hij na zijn lidmaatschap van de Wijngeuzen een tweede lidkaart op zak van een ambachtelijke vereniging.

Wie is ZENNEKANT ?

Na de 5 jarige opleiding  aan de kunst academie van Ninove optie kant  willen Nadine, Ingrid en Ulrike, niet stilzitten. Om verder creatief bezig te zijn met  kant starten ze in april 2006 de kant vereniging Zennekant op.  De eerste leden vinden ze in bevriende kring van kantklosters en voor ze het weten groeit de groep steeds verder uit met  beginnende en gevorderde kantklosters.

Het volgende jaar staan ze voor een  grote uitdaging hun eerste grote kant tentoonstelling.  In deze toonden ze al het werk van hun leden aan het Halse en kant klossent publiek. Ze kiezen om alle aspecten van het kantwerk te tonen, naast de gekende klassieke kanten, willen ze zeker de nadruk leggen op de eigen ontworpen moderne kant.  Door het grote succes van deze eerste tentoonstelling komt de motivatie om twee jaarlijks  een nieuwe tentoonstelling te organiseren.

 Ook tussen deze grote tentoonstellingen zitten ze niet stil. In Halle en omstreken blijven ze zoveel mogelijk de Zennekant en de moderne kant promoten, door deel te nemen aan ambacht en kunstmarkten, het cultuurfeest en nog zoveel meer activiteiten. Buiten groot Halle, promoten ze Halle door deel te nemen aan grote kant beurzen en tentoonstellingen in binnen en buitenland.

Zennekant laat niet enkel proeven van hun eigen kantwerken, maar organiseren geregeld ook uitstappen naar tentoonstellingen  en blijven ze steeds opleidingen volgen om hun kennis uit te breiden en verder door te kunnen geven.

De Confrérie van de Vaantjesboer is verheugd deze vereniging en haar unieke ambacht een duwtje in de rug te kunnen geven met het peterschap van de Kleine Vaantjesboer.

www.zennekant.be