4e Reuzenstoet

29/08/2015 Uit Door Pieter Belaen

Buitenstedelijke reuzen

De Reuzenstoet vertrekt opnieuw op Sint-Rochus. De Confrérie maakt er een punt van om ook deze wijk zo goed als mogelijk in de feestelijkheden te betrekken. De vorming van de stoet gebeurt vanaf dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk de Biezeweide.

Het eerste deel van de Biezeweide van de Sint-Rochusstraat tot aan Café Blauw en Geel en de Sint-Rochusstraat wordt hiervoor verkeers- en parkeervrij gemaakt vanaf op zondag 06/09/2015 van 14:00u tot 16:30u

Vorming op de Biezeweide vanaf 13u – Sint-Rochusstraat, Basiliekstraat, Bergensesteenweg, Korte Vest, Volpestraat, Beestenmarkt, Melkstraat, Grote Markt, Klinkaert rond de basiliek, Kardinaal Cardijnstraat, Grote Markt, Possozplein. Ontbinding op de Leide.

De reuzenstoet van dit jaar is iets korter dan de voorgaande jaren, maar blijft iets om naar uit te kijken. Zo verwelkomen we de vernieuwde Turnhoutse kaartreuzen en hun doropsgemeenschap en de jonge Fiere Margriet uit Leuven, het petekind van Reus Vaantjesboer. Daarnaast is ook Wallonië weer present met Reus Boudewijn IV uit Ath en ontvangen we de gloednieuwe Jean le Bûcheron uit Steenvoorde (Frankrijk). Deze werd dit jaar nog volledig vernieuwd voor een budget van maar liefst 25.000 €! Hij is inmiddels getrouwd en brengt zijn echtgenote Maria mee, een jonge Spaanse zigeunerreuzin die haar kleine kind op de arm draagt. Deze reuzin is werkelijk verbluffend levensecht gebouwd. Uiteraard ontbreken onze eigen Halse reuzen niet op het appel: Parapluke, Romeo, Juliette en Rooske en Reus Vaantjesboer sluiten de reuzenstoet af.