De 3de Reuzenstoet van Halle komt eraan !

26/08/2012 Uit Door admin

De voorbereidingen voor het weekend van Kermis t’ Halle lopen op hun laatste benen. Naast de 2de Halse Dweildag is de 3de Internationale reuzenstoet het tweede hoogtepunt van het weekend. Momenteel werden kregen al 50 reuzen hun contract toegestuurd. En er zijn enkele serieuze blikvangers tussen ! Zo zal ook de jarige Mercator in Halle te zien zijn. Dit jaar, 2012, is het Mercator-jaar want zijn 500ste verjaardag wordt gevierd. Voor ons dé gelegenheid om zijn verpersoonlijking naar Halle te halen.  Maar ook uit Nederland krijgen we reuzenbezoek: de meest noordelijke reus van Europa, Reus Greate Pier uit Friesland (Nederland) zegde toe om de trip naar Halle te maken. En alsof dat nog niet genoeg is komt ook de grootste der grootsten naar Halle, namelijk Jan Turpijn uit Nieuwpoort. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele reuzen die naar Halle komen.

De reuzenstoet wordt gevormd op Sint-Rochus op het Kardinaal Mercierplein. We verwachten de reuzen vanaf 13u. De stoet zelf vertrekt om 15u30 en volgt deze wegwijzer:
L. Deboeckstraat, Sint-Rochusstraat, Basiliekstraat, Bergensesteenweg, L. Theunckensstraat, Oudstrijdersplein, Minderbroederstraat, Volpestraat, Beeestenmarkt, Melkstraat, Grote Markt en Possozplein.

Op het Possozplein blijven alle reuzen staan in een grote ronde voor de doop van Reus Parapluke en de grote reuzendans.