De Halse reuzen opnieuw in de Reuzenstoet van Nieuwpoort

07/03/2013 Uit Door admin
De Halse reuzen opnieuw in de Reuzenstoet van Nieuwpoort

DSC_0023De Confrérie van de Vaantjesboer kreeg vandaag goed nieuws uit Nieuwpoort. Reus Vaantjesboer en Reus Parapluke zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de internationale reuzenstoet op zondag 14 juli 2013. In 2011 was Reus Vaantjesboer reeds aanwezig op de grote reuzenstoet in het historische stadcentrum van Nieuwpoort. Voor Parapluke is het de eerste keer dat hij buitenstedelijk in stoet gaat.


De Confrérie wil in de toekomst nog meer met de Halse reuzenfamilie op stap gaan in binnen- en buitenland. Hiervoor zullen we in de komende maanden een nieuwe groep van Halse reuzenvrienden oprichten in de schoot van de Confrérie.  Deze groep wordt samengesteld uit vrijwilligers die zich mee willen ontfermen over de reuzen van Halle en ze willen begeleiden en dragen tijdens hun uitstappen in reuzenstoeten, maar ook in eigen stad.

Wie interesse heeft mag steeds contact opnemen met Johan Vencken, president van de Confrérie, via e-mail op johan@vaantjesboer.be.

De Confrérie bezit momenteel 5 reuzen: Reus Vaantjesboer, Reus Parapluke, Reus Romeo Vandenstieweg, Reuzin Juliette Vandecommerce en Reuzendochter Rooske. De Reuzen van de Stieweg, zoals deze 3 laatste genoemd worden, worden in de komende jaren gerestaureerd zodat ook zij hun rol kunnen opnemen in het Halse volksleven.