Halse Radio Victoria peter van de Kleine Vaantjesboer

07/03/2013 Uit Door admin
Halse Radio Victoria peter van de Kleine Vaantjesboer

Vaantjesboer_SeniorenTraditioneel wordt op zaterdagavond van carnaval de kleine Vaantjesboer in een nieuw kostuum gestoken. Zo werd hij de voorbije jaren met carnaval al lid van Dweilorkest de Sols, inspecteur van de politie en Seniorenprins. Ook verscheidene prinsen staken het beeld al in een kostuumpje.

Ook dit jaar wil de Confrérie van de Vaantjesboer een Halse vereniging in de picture zetten omwille van hun inzet voor en het behoud van carnaval in Halle. Dit jaar viel de keuze op Radio Victoria, de Halse radio op de 105.20 FM. Radio Victoria viert dit jaar een dubbel jubileum: de radio bestaat 33 jaar en het programma Carnavalitis is toe aan zijn 11de seizoen.

En dat verdient volgens de Confrérie een dikke pluim in de vorm van een kostuum voor en het peterschap van de kleine Vaantjesboer.

De ceremonie volgt op het officiële gedeelte op de Grote Markt omstreeks 18u11. Ook dit jaar wordt het aankleden begeleid door de Gilles en Paysannes van Sint-Rochus. De Sols, de officiële muziekkapel van de Vaantjesboer, krijgt op zaterdagavond vrijaf aangezien ze hun volle borst hebben uitgeblazen tijdens het brouwen van de prins op de Grote Markt.