De reuzen uit het PAJOTTENLAND en de ZENNEVALLEI nu te boek

19/07/2012 Uit Door admin

Wist je dat reuzen net als gewone burgers ingeschreven werden in het bevolkingsregister van de gemeente? Wist je dat de reuzentraditie al teruggaat tot de 14de eeuw en dat reuzen ook vandaag nog erg actief zijn? Wist je dat er heel wat reuzen zijn in de regio Pajottenland & Zennevallei? Dit en nog veel meer komt men nu te weten in een nieuwe publicatie.

Er is nog zoveel te ontdekken over onze reuzen. Op 22 april organiseerde de erfgoedcel Pajottenland Zennevallei i.s.m. GC ‘De Moelie’ een reuzenstoet en reuzententoonstelling in Linkebeek. Ook de Confrérie van de Vaantjesboer was erbij. Dankzij de organisatie van dit evenement kwam men heel wat te weten over de reuzen van de regio. Vergeten reuzen werden herontdekt, ongekende weetjes kwamen aan het licht. De Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei besloot om alle informatie samen te brengen in een boekje, als herinnering aan deze dag, maar ook om de verzamelde kennis te kunnen delen.

 In dit boekje ontdekt men alles over de 23 nog levende reuzen in onze regio en de tradities die er aan verbonden zijn. De reuzen uit Linkebeek, Drogenbos, Dworp, Dilbeek, St.-Katarina-Lombeek, Wambeek, Halle, Sint-Genesius- Rode, Bever en Roosdaal komen aan bod. Ook komt men meer te weten over de reuzentraditie in Vlaanderen, haar geschiedenis en over de organisaties die zich inzetten om het reuzenerfgoed te bewaren en te ontsluiten. In de publicatie vind je ook heel wat interessant fotomateriaal terug.

 Het boekje op A6-formaat telt 67 pagina’s. Men kan het boekje verkrijgen in het Toerismekantoor op de Grote Markt van Halle voor de prijs van € 4,00. Het zal ook te koop zijn met Kermis t’ Halle in de promotiestand van de Confrérie op het Possozplein.