Kostuum van kleine Vaantjesboer gestolen !

21/03/2013 Uit Door admin

Opsporing kostuum kleine VaantjesboerTijdens of kort na de Krottenmaandagstoet op maandag 11 maart 2013 heeft een onbekende onverlaat het nodig gevonden het kersverse kostuum van de kleine Vaantjesboer te stelen vlak voor het zou worden uitgedaan. De dader is die nacht nog op de Beestenmarkt gesignaleerd met de kleine bodywarmer aan. De Confrérie van de Vaantjesboer en Radio Victoria zijn hier uiteraard helemaal niet mee opgezet. Het maken van het kostuum vergt vele uren werk. Het aankleden van het beeld is voor Radio Victoria een eer en een moment dat je maar één keer meemaakt. Dat moment heeft de dief van hen gestolen !

De pull hebben we deze week inmiddels – compleet kapotgetrokken – teruggevonden rond de nek van het beeld. De vest en de broek zijn spoorloos. Wellicht dacht de dader hiermee carnavalesk plezant te zijn, wel dit is allesbehalve carnavalesk en getuigt zelfs weinig respect voor carnaval en de inzet van Radio Victoria !

Als de dader nog tot inkeer komt mag hij steeds de vest terugbrengen bij Radio Victoria, Bergensesteenweg
61, 1500 Halle of de Confrérie van de Vaantjesboer, Sollenbeemd 3, 1500 Halle

Herbeluister hier de toespraak van Johan Vencken, president van de Confrérie van de Vaantjesboer, bij het aankleden van de kleine Vaantjesboer
Vaantjesboer Johan Vencken 20130309