Orde van Tastendeuvel peter van Reus Vaantjesboer in 2017

10/03/2017 Uit Door admin

Reus Vaantjesboer was in 1980 ook al lid van de Orde van Tastendeuvel.

Naar jaarlijkse gewoonte krijgen de kleine Vaantjesboer en Reus Vaantjesboer met Carnaval Halle een nieuwe peter. Deze traditie begon voor de kleine Vaantjesboer in 1990 op initiatief van Halattraction, voor Reus Vaantjesboer ontstond deze traditie in 1959. Sinds eind jaren ’90 werden er echter geen peters meer gevonden totdat in 2015 de Gilde der Wijngeuzen de vraag stelde of zij reus Vaantjesboer konden opnemen in hun gilde n.a.v. hun jubileum.

Zij werden opgevolgd door Studentenkring Zennevallei die in 2016 onze reus van een heuse studentenplunje. Als souvenir kreeg Joren, de praeses 2016-2017, een groot canvas met daarop de groepsfoto van de Zennevallei met Reus Vaantjesboer. Intussen is de band tussen de Reus en de studenten enorm sterk en is Zennevallei uitgegroeid tot de vaste partner van de Confrérie voor begeleiding van de reus. Een evolutie die we alleen maar kunnen toejuichen.  De reus zelf blijft ook het schild van de Zennevallei op zijn lint dragen.

44 jaar Tastendeuvel

Naar aanleiding van het 44 jarig bestaan van Tastendeuvel neemt de orde van de ex-prinsen het peterschap op van de Reus uit wiens ton alle prinsen zijn gebrouwen. De reus krijgt van Tastendeuvel de gekende blauwe cape, de medaille van Tastendeuvel en zal ook een scepter in zijn hand dragen. Welke scepter dat wordt blijft geheim tot zaterdag van Carnaval Halle. Tastendeuvel was al eens peter van Reus Vaantjesboer in 1980. Ook toen droeg hij de blauwe cape van de Orde. Het logo van Tastendeuvel zal ook op het lint van de reus gestikt worden. De Confrérie heeft met Z.Z. José I en Z.Z. Luk (2003) zelf ook 2 ex-prinsen in haar rangen.