Toernee Mondi’Alle peter van de kleine Vaantjesboer

12/11/2016 Uit Door admin
Toernee Mondi’Alle peter van de kleine Vaantjesboer

In aanloop naar zaterdag 19 november warmt de organisatie van Toernee Mondi’alle de benen en de harten van het Halse publiek  zaterdag 12 november alvast op met een resem activiteiten!

Toernee Mondi’alle roept iedereen op om alvast mee op tocht te gaan langsheen het parcours dat je een week later doorheen het Halse stadscentrum kan maken en dat onder begeleiding van een lokale stadsgids en geven ze de kans om Halle nog beter te leren kennen met leuke weetjes langsheen het parcours. Ze verzamelen hiervoor op de Beestenmarkt ter hoogte van de Vaantjesboer om 11u

Na de wandeling (omstreeks 12u) verwelkomt Toernee Mondi’alle de Vaantjesboer plechtig als lid van Toernee Mondi’alle. Ter ere van de tiende editie van Toernee Mondi’alle krijgt hij namelijk een nieuw kostuum aangemeten, helemaal in de stijl van Toernee Mondi’alle. Het is vzw de Confrerie van de Vaantjesboer die hen hielp om dit item van zijn bucketlist (de lijst waarmee Toernee Mondi’alle dit jaar hun thema uitwerkt) af te vinken.

Ter plaatse kan men genieten van Halse lekkernijen en kan men hun bier TOERNEE degusteren. Dit alles zal gebeuren op de Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese klanken van de lokale band ‘Gerammel en Geboenk’.

Maar omdat Toernee Mondi’alle vindt dat iedere Hallenaar de kans moet krijgen om een gepast kostuum voor de Vaantjesboer te ontwerpen, werkten ze ism met vzw de Confrerie van de Vaantjesboer een wedstrijd uit die ze nu zaterdag aftrappen. Op basis van een ‘blanco Vaantjesboer’ kunnen aanwezigen en passanten zelf aan de slag om een ontwerp te maken voor de Vaantjesboer. De wedstrijd zal lopen tot het voorjaar van 2017 en het winnende kostuum wordt sowieso gemaakt en ingehuldigd.

Opgewarmd? Houden zo! Want op zaterdag 19 november vindt Toernee Mondi’alle, het hoogtepunt van de November wereldmaand plaats in het centrum van Halle. Op die avond is er live muziek in de Halse café’s en verschillende andere locaties en is er spektakel op en rond de Grote Markt! Dit jaar pakt Toernee Mondi’alle uit met een video mapping op het historisch stadhuis. Nooit gezien in Halle!

Voor (h)eerlijk avondeten kan u terecht in pop-uprestaurant de Steunzool dat dit jaar zijn intrek doet in de unieke locatie van de Paterskerk! De Steunzool trekt dit jaar meer dan ooit de kaart van diversiteit en gaat aan de slag met een muticultureel kook team dat bestaat uit mensen met 7 verschillende culturele achtergronden. In de Oude Post, en in CC ’t Vondel kan men terecht voor een gratis kindervoorsteling en voor het bruisende feestje achteraf. Kaarten (inclusief drie consumpties in de verschillende café’s) kosten 6 euro in voorverkoop en zijn te koop in de deelnemende café’s en bij de vrijwilligers van Toernee Mondi’alle.