REUZEN ROMEO & JULIETTE GAAN TROUWEN !

24/06/2016 Uit Door admin
REUZEN ROMEO & JULIETTE GAAN TROUWEN !

 

AEF_7895Met de zomervakantie in aantocht draaien de voorbereidingen voor Kermis t’ Halle 2016 binnen de Confrérie op volle toeren. De Halse reuzengilde versterkte zich met nieuwe jeugdige krachten en legde onlangs de laatste hand aan het programma van het feestweekend dat ze dit jaar voor de 9de keer organiseert. Hoogtepunten van dit jaar zijn opnieuw de Halse Dweildag en zowaar een heus Reuzenhuwelijk. Reuzen Romeo Vandenstieweg en Juliette Vandecommerce hernieuwen namelijk hun trouwbelofte op zondag van Kermis t’ Halle.

Septemberkermis als episch centrum van Kermis t’ Halle

Het weekend wordt geopend op vrijdagavond 2 september met het aankleden van de kleine Vaantjesboer in een nieuwe outfit in het bijzijn van Reus Parapluke, de reus van de Paraplukes, de Halse kermisfamilie. Dit keer wordt het een outfit van brouwer. Het concert van de Verenigde Accordeonisten van Halle verhuist opnieuw naar zondagochtend. Op zaterdag 3 september strijken opnieuw tal van dweilorkesten neer in Halle. Op dit moment zijn er reeds meer dan 10 ingeschreven waaronder voor het eerst ook orkesten uit Frankrijk. In enkele jaren is de Dweildag gekend bij de dweilorkesten als een gezellig, goed georganiseerd event wat jaarlijks voor meer bekendheid zorgt. De orkesten strijden opnieuw voor de titel van Belgisch Kampioen, een wedstrijd die gejureerd wordt onder voorzitterschap van VLAMO. De Dweildag start rond 13u30 op het Possozplein en eindigt met de prijsuitreiking omstreeks 18u30. Behalve op het hoofdpodium op het Possozplein zullen de orkesten ook op enkele locaties spelen in de winkelstraten. Na de Dweildag sluit de Confrérie de zaterdag af met optredens in samenwerking met Stadsradio Halle.

Aperitiefconcert & Reuzenhuwelijk

Zondag 3 september 2016 start om 9u met het Ontbijtcafé van Stadsradio Halle die live uitzend van op het Possozplein. Je kan er genieten van een ontbijt met cava van het programma. Om 11u00 verzorgen de Verenigde Accordeonisten van Halle het Aperitiefconcert waarna Stadsradio Halle opnieuw voor animatie zorgt tot aan de intrede van de Halse reuzen voor hèt reuzenevent van het jaar in de regio: het huwelijk van Reuzen Romeo en Juliette. De Confrérie stelde vast dat de reuzen van de Stieweg eigenlijk nooit als reuzen getrouwd zijn. De reuzen, die dit jaar 80 jaar bestaan en in 2015 herbouwd werden, zullen om 15u30 op het Possozplein het JA-woord geven in het bijzijn van hun meters en peters en getuigen. Nadien is er natuurlijk tijd voor een volksfeestje te midden van de Septemberkermis dat afgesloten wordt door animatie van Stadsradio Halle. Gedurende de hele kermis kan je op het Possozplein komen genieten van een frisse pint of een glas cava aan de bar van de Halse reuzen. Het spreekt voor zich dat je ook de innerlijke mens kan versterken bij de diverse eetstandjes op de kermis.

 De Reuzen op de Braderie van het Centrum.

Het spreekt voor zich dat de Reuzen van de Stieweg ook op de ‘Stieweg’ zelf actief zijn. Nu de Basiliekstraat (de vroegere Lange en Korte Stieweg) stilaan heraangelegd geraakt zullen de Halse reuzen ook deelnemen aan de Braderie die donderdag 23 juni 2016 start. Op zaterdag 25 juni zullen Romeo en Juliette zelfs hun verloving verkondigen in alle winkelstraten. Reus Vaantjesboer en de Confrérie verwelkomen ook iedereen tijdens de Braderie in de winkelstraat (ter hoogte van de Nieuwstraat) voor oa. een fris glas Duivelsbier. Op die manier wil de Confrérie de spaarpot van de Halse reuzen wat spijzen in het zicht van het huwelijksfeest op zondag 3 september 2016.

Je kan de reuzen van Halle ook steunen door lid te worden van de Vrienden van de Vaantjesboer. Klik hier voor meer informatie!

Meer informatie over de Halse reuzen kan je vinden op www.vaantjesboer.be. Voor de Dweildag kan je terecht op www.dweildaghalle.be.