Reus Polidor opnieuw boven water

21/02/2016 Uit Door admin

IMG_0725De Confrérie is opnieuw een reus rijker. Sinds kort heeft ze reus Polidor onder haar vleugels genomen. Polidor is de zoon van de reuzen van de Brusselpoort, Jan en Mie. Hij werd teruggevonden bij iemand thuis en verbleef sindsdien in de archieven van het Streekmuseum in het Oud Jezuïetencollege in afwachting van een onderkomen. Nu er verbouwd wordt in het Oud-Jezuïetencollege was er geen plaats meer voor de kleine reus en haalde de Confrérie hem op. De reus zelf is niet meer in orde om gedragen te worden. Het lichaam is er niet op voorzien. Daarom zal hij een nieuw onderstel krijgen. Zijn hoofd zal worden bijgewerkt.

De reuzen Jan en Mie van de Brusselpoort zijn volledig verdwenen. Voorlopig zijn er ook geen plannen om deze reuzen opnieuw tot leven te wekken. De Confrérie neemt wel Polidor als nog levende reus onder haar hoede en zal ook voor hem een aanvraag indienen tot erkenning als Immaterieel Cultureel Erfgoed Vlaanderen bij Reuzen in Vlaanderen. Zo kan Polidor, eenmaal hersteld, ook pronken met de ICE-medaille.

Polidor zal dan verder geadopteerd worden door de Reuzen van de Stieweg. Wie weet bloeit er wel iets mooi tussen Rooske en Polidor…